Τρόμος: Πύθωνας καταπίνει ολόκληρο τον «μεγαλύτερο κροκόδειλο» του κόσμου (pics)

1642

Αντιμέτωπος με το πιο σκληρό και δολοφονικό πρόσωπο της φύσης βρέθηκε ένας νεαρός Αυστραλός, όταν διαπίστωσε ότι μπροστά του εξελισσόταν μία τιτανομαχία μεταξύ ενός πύθωνα κι ενός κροκόδειλου.

Υψηλές αποδόσεις σε όλα τα αθλήματα, ασφαλή κατάθεση και γρήγορη ανάληψη

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζουν οι ανεπανάληπτες εικόνες που κατάφερε να απαθανατίσει ο Αυστραλός Μάρτιν Μίλλερ από την στιγμή που ένας τεράστιος πύθωνας σκοτώνει και καταπίνει ολόκληρο ένα από τα μεγαλύτερα ερπετά του πλανήτη: τον κροκόδειλο του αλμυρού νερού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μίλλερ διαπίστωσε πως υπήρχε μεγάλη αναταραχή σε μία σχεδόν αποξηραμένη κοίτη ενός ποταμού στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, όπου απολάμβανε αμέριμνος την βόλτα του με το καγιάκ του.

Ο Μίλλερ θεώρησε ασυνήθιστους τους θορύβους που άκουγε, όταν όμως έφτασε κοντά στην πηγή της φασαρίας, διαπίστωσε ότι είχε βρεθεί ενώπιον μίας ασύλληπτης μονομαχίας ζωής και θανάτου μεταξύ ενός πύθωνα κι ενός κροκόδειλου του αλμυρού νερού.

Ο νεαρός Αυστραλός δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του, ενώ δεν έχασε και χρόνο κει με την φωτογραφική του μηχανή άρχιζε να καταγράφει τις απίστευτες εικόνες από την τιτανομαχία μεταξύ των δύο ερπετών, που έληξε με θριαμβευτή το φίδι, το οποίο και αφού ισοπέδωσε τον αντίπαλό του στην συνέχεια άρχισε τις διαδικασίες ώστε αν τον καταπιεί ολόκληρο.

Ο Μίλλερ, όπως είναι φυσικό, μοιράστηκε τις εμπειρίες του με τους χρήστες των social media, με τα ανεπανάληπτα καρέ να γίνονται ανάρπαστα μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι κατέκλυσαν το προφίλ του κι αφού τον συνεχάρησαν για το κουράγιο του να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από τα δύο δολοφονικά άγρια ζώα, στη συνέχεια άρχισαν να σχολιάζουν τα καταπληκτικά καρέ που τράβηξε ο Μίλλερ.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Τζόουνς, υπεύθυνο πάρκου άγριας ζωής της περιοχής, το είδος του πύθωνα που καταγράφηκε στις εικόνες είναι ο πύθωνας της ελιάς (olive python), το μήκος του οποίου φτάνει και ξεπερνάει σε ορισμένες περιπτώσεις τα τέσσερα μέτρα σε μήκος, ενώ πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο είδος φιδιού σε ολόκληρη την Ωκεανία.

Από την άλλη, οι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού ζουν στους βάλτους, τα έλη και τις εκβολές των ποταμών στην βόρεια πλευρά της Αυστραλίας και συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων ειδών κροκοδείλων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μήκος τους μπορεί να ξεπεράσει τα έξι μέτρα και σε βάρος σχεδόν τον ένα τόνο.

Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, το μέγεθος του κροκόδειλου ήταν αρκετά πιο μικρό από όσα φτάνουν οι υπόλοιποι συγγενείς του, γεγονός που δεν υποβιβάζει για κανένα λόγο την τεράστια προσπάθεια του φιδιού να καταπιεί ολόκληρο το θήραμά του.