Αυτά τα Νέα ….

455

Εγγραφές αθλητών – ΑΓΣ

Τη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 8-9 το βράδυ θα γίνονται εγγραφές αθλητών από 6-17 χρονών στο ΔΑΚ Σιάτιστας!!! 

Η εγγραφή είναι 20€ και Υπεύθυνη μέλος ΔΣ η Βάσιου Ντίνα!

Η Σιάτιστα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους 14ους Ευθύμιους Πανελλήνιους Ιππικούς Αγώνες.

Πάντοτε στα πλαίσια του «Ευ Αγωνίζεσθαι», ο Ιππικός Αθλητικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας ο «Άγιος Μόδεστος» προσκαλεί όλους τους αθλητές Ιππασίας απανταχού της επικράτειας, τους φίλους του αλόγου, καθώς και όλο τον κόσμο που επιθυμεί να παρακολουθήσει αυτό το αγωνιστικό θέαμα να μας τιμήσει με την συμμετοχή ή την παρουσία του το Σάββατο 5 & την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024.

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής: το Σάββατο 5/10 το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου μας θα είναι έτοιμοι (από τις 16:00 έως τις 19:00) να υποδεχθούν τους Ιππείς, οι οποίοι θα φθάσουν με τα άλογά τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας στην Σιάτιστα.

Το ίδιο βράδυ και ώρα 21:00 θα ακολουθήσει λαϊκοδημοτική βραδιά στο Ξενοδοχείο «Αρχοντικό», όπου ιππείς και μη θα διασκεδάσουν με την ορχήστρα «Παύλος Μελάς».

Στις 9:00 το πρωί της επομένης (Κυριακή 6/10), οι ιππείς, καθώς και ο κόσμος που επιθυμεί να παρακολουθήσει την αγωνιστική αναμέτρηση, θα αρχίσουν να προσέρχονται στον χώρο της πίστας, ώστε στις 11:00 π.μ. να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της Αγωνιστικής διαδικασίας.

Για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή καθώς και για την αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος ή δυσλειτουργίας των αγώνων, παρακαλούνται οι συμμετέχοντες για τη πιστή τήρηση των ακολούθων κανονισμών:

1) Δικαίωμα συμμετοχής στους ιππικούς αγώνες έχουν τα ελληνικά άλογα, τα άλογα εισαγωγής και καλπασμού. Τα ημίαιμα θα αγωνιστούν, εάν συμπληρωθεί η κούρσα 3+ αλόγων στην κατηγορία τους ειδάλλως θα αγωνιστούν στην κατηγορία εισαγωγής.

2) Για την σωστή διεξαγωγή των αγώνων τα άλογα τα οποία θα αγωνιστούν θα πρέπει να έχουν δηλωθεί μέχρι και την προηγούμενη ημέρα (05/10/2024) και ώρα 19:00 μ.μ. στα τηλέφωνα: 6942841127 (Παναγιώτα Σφενδώνη), 6949171788 (Νικόλαος Λαδάς), 6988579117 (Σωτήριος Αγκάς), 6955190818 (Βασίλειος Πορπόρης), 6987118803 (Ειρήνη Μποσταντζή), 6978286485 (Ζωή Μποσταντζή).

3) Υποχρεωτική η χρήση του κράνους κατά τη διάρκεια των αγώνων.

4) Υποχρεωτική η χρήση σέλας και χαλιναριού ή χάκαμον.

5) Ο αναβάτης κατά την είσοδό του θα πρέπει να προσκομίσει στην γραμματεία μια υπεύθυνη δήλωση η οποία θα είναι επικυρωμένη από κάποιο δημόσιο φορέα (ΚΕΠ), (gov). Όσοι συμμετέχοντες δεν έχουν την προαναφερθείσα αίτηση θα μπορούν να την συμπληρώσουν επί τόπου στην γραμματεία των αγώνων. (Κατά προτίμηση η αίτηση να είναι ηλεκτρονική ή ήδη συμπληρωμένη για να μην αποτελεί τροχοπέδη στην διεξαγωγή των αγώνων).

6) Οι αναβάτες κάτω των 18 ετών θα πρέπει να προσκομίσουν κι αυτοί υπεύθυνη δήλωση όπου ο γονέας-κηδεμόνας θα τους επιτρέπει την συμμετοχή τους στους αγώνες.

7) Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση βοηθημάτων ( ίγκλες, βαρίδια, πάτους, διπλά πέταλα και άλλες επιπρόσθετες κατασκευές στα πέταλα). Θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος στην γραμμή εκκίνησης από τα μέλη του συλλόγου. Όποιος αναβάτης δεν επιθυμεί τον έλεγχο δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες.

8 ) Κατά την διάρκεια των αγώνων ο αναβάτης θα πρέπει να φοράει το μπλουζάκι που θα του δοθεί στη γραμματεία.

9) Οι αναβάτες για τα πρώτα 30 μέτρα εφόσον δοθεί η εκκίνηση έχουν δικαίωμα οπιουδήποτε βηματισμού. Πέραν της απόστασης αυτής τα άλογα θα πρέπει να πλαγιοτροχιάζουν.

10) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ‘’ΧΑΛΑΕΙ’’ ΤΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ Ο ΙΠΠΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕ ΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ( 1 )ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.

11) Οποιοσδήποτε συμμετέχων προκαλέσει φασαρία και γενικότερα δημιουργήσει πρόβλημα στην όλη εκδήλωση αποκλείεται για ( 2 ) δύο αγωνιστικές και από οποιαδήποτε δραστηριότητα του συλλόγου ( η ποινή αφορά τον αναβάτη και όχι το άλογο).

12) Ο σύλλογος δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη σε περίπτωση ελέγχου από κλιμάκιο του κράτους για τα microchip γι’ αυτό καλό θα ήταν τα άλογα να είναι τσιπαρισμένα αλλά και εμβολιασμένα για την αποφυγή μετάδοσης διαφόρων ασθενειών. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΎΝΗ.

13) Από τις κούρσες των ημιτελικών θα προκριθούν οι αναβάτες αναλόγως των συμμετοχών.

14) Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, έκαστος μπορεί να επικοινωνήσει με τα μέλη του Δ.Σ. στα τηλέφωνα που παρατίθενται παραπάνω.

Ιατρική κάλυψη των ίππων: Ιωάννης Κουζιώνης

Πεταλωτής: Αναστάσιος Ντιός

Καλή επιτυχία σε όλους του διαγωνιζομένους καλώς να ορίσετε στην πόλη μας!

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Ιππικού Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας ο «Άγιος Μόδεστος»

Ανακοινώνεται ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεκινούν οι Ενοριακές Κατηχητικές Συνάξεις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Σιατίστης και αφορούν παιδιά που φοιτούν από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο.

Συγκεκριμένα, ο Αγιασμός θα γίνει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα “Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου”, όπου θα γίνουν παράλληλα και οι εγγραφές των παιδιών, ενώ κάθε Σάββατο, αρχής γενομένης από το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, θα λαμβάνουν χώρα οι συνάξεις όλων των τμημάτων με το εξής πρόγραμμα:

10:00 π.μ.: Τμήμα Νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ Δημοτικού

11:00 π.μ.: Τμήμα Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού και

12:00 μ.μ.: Τμήμα εφήβων (Γυμνασίου και Λυκείου)

Δήμος Βοΐου: Εκδήλωση τιμής και μνήμης του Γαλατινώτη οπλαρχηγού Γεώργιου Λ. Δούκα

Ο Δήμος Βοΐου, η Τοπική Κοινότητα Γαλατινής και οι απόγονοι του Γεώργιου Λ. Δούκα (Νταβέλη) σας προσκαλούν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης του Γαλατινώτη οπλαρχηγού Γεώργιου Λ. Δούκα (Νταβέλη, 1848- 1923) την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024.

Θα τελεστεί μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Γαλατινής και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του ήρωα, όπου θα ακολουθήσουν ομιλίες με την δράση του.

Βιβλιοπωλείο Σύνθεση

Τσάντες νηπιαγωγείου στις καλύτερες τιμές!!

#ΝΕΑΠΟΛΗ

???? Μια ακόμη δράση της ΔΙΑΔΥΜΑ σε συνεργασία με το Δήμο Βοΐου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νεάπολη. «Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην Πράξη» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης με την υποστήριξη και

των Ανακύκλωση Συσκευών, ΑΦΗΣ – Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών στο πλαίσιο του έργου LIFE Programme για την εφαρμογή του Circular Greece Πράσινο Ταμείο .

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές φέρνοντας από το σπίτι κάποιο αντικείμενο .!!

♻️Μαζί, ας ενισχύσουμε την κυκλική οικονομία και την περιβαλλοντική συνείδηση !

Ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 6-10-24 στο γήπεδο Βαθυλάκκου μεταξύ των ομάδων Α. Σ. ΙΩΝΙΚΟΣ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ -Α.Ε. ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας αναβάλλεται και θα διεξαχθεί την 16-10-24 και ώρα 16:00 στο ίδιο γήπεδο.

Α’ κατηγορία 4η αγωνιστική

Σάββατο 05/10/2024 – 16.30

ΑΕ Κοζάνης – Μακεδονικός Σιάτιστας (γήπεδο Λευκόβρυσης)

Δαναοί Κοζάνης – Μακεδονικός Κοζάνης (γήπεδο Καλαμιάς)

Σάββατο 05/10/2024 – 17.30

ΠΑΟ Κοίλων – Τιτάν Σερβίων (γήπεδο Λιάπειο – Κοίλα)

Κυριακή 06/10/2024 – 16.30

Δόξα Βερμίου Πύργων – ΑΣ Βελβεντό (γήπεδο Πύργων)

Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας – Ατρόμητος Πτολεμαΐδας (γήπεδο Άρδασσας)

Ρεπό: ΦΣ Εορδαϊκός

Β’ κατηγορία 1η αγωνιστική

Σάββατο 05/10/2024 – 16.30

Αναγέννηση Λιβαδερού – Ερμής Πλατανορρεύματος (γήπεδο Λιβαδερού)

ΑΟ Κρόκου – Αναγέννηση Αργίλου (γήπεδο Κρόκου)

Κυριακή 06/10/2024 – 16.30

Πανατολικός – Ελπίδες ΑΕ Κοζάνης (γήπεδο Ανατολικού)

ΠΑΟ Κοίλων Β’ – Ακρίτες Κοζάνης (γήπεδο Χαραυγής)

Τετάρτη 16/10/2024 – 16.00

ΑΣ Ιωνικός – ΑΕ Γαλατινής (γήπεδο Βαθυλάκκου)

Matiesstasport.blogspot.gr

Βαθμολογία

Μακεδονικός Σιάτιστας 7

ΠΑΟ Κοίλων 7

ΦΣ Εορδαϊκός 7

Ατρόμητος Πτολεμαΐδας 4

ΑΕ Κοζάνης 4

Τιτάν Σερβίων 4

Μακεδονικός Κοζάνης 3

Δαναοί Κοζάνης 2

Δόξα Βερμίου Πύργων 1

Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας 1

ΑΣ Βελβεντό 0

Επόμενη αγωνιστική – 4η 

ΑΕ Κοζάνης – Μακεδονικός Σιάτιστας

ΠΑΟ Κοίλων – Τιτάν Σερβίων

Δαναοί Κοζάνης – Μακεδονικός Κοζάνης

Δόξα Βρμίου Πύργων – ΑΣ Βελβεντό

Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας – Ατρόμητος Πτολεμαΐδας

ρεπό: ΦΣ Εορδαϊκός

Matiesstasport.blogspot.gr

+19

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροTI NEA …??
Ο θεόδωρος Πεσνικάς έχει γεννηθεί το 1964 και είναι Αρχισυντάκτης του Ράδιο Σιάτιστα. Εκτός από την ενημέρωση και το ρεπορτάζ διαχειρίζεται τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό.