ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ …

3407

kozan.gr: Αγνοείται 51χρονος από την Κοζάνη

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή της Kοζάνης λόγω της εξαφάνισης ενός 51χρονου. Συγγενικό του πρόσωπο δήλωσε την εξαφάνισή του με τις αστυνομικές αρχές να έχουν ξεκινήσει τις έρευνες καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι που θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

kozan.gr

Ο Δήμος Κοζάνης, σε συνδιοργάνωση με τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης (ΔΩΚ) και το Νέο Ωδείο Κοζάνης Music Art, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, σας προσκαλούν όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, να παρευρεθείτε αυτή την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 και λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα, στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης μας, όπου θα γεμίσουν με χαρούμενες νότες και μαγικά ηχοχρώματα.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν οι: Γιάννης Ιωαννίδης (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Βιβλιοθήκης Δήμου Κοζάνης), Σάκης Δραγατσίκας (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης), Γιάννης Μητλιάγκας (Πρόεδρος ΕΒΕ Κοζάνης), Γιώργος Τζούκας (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΩΚ) και Στέλιος Καραγιαννίδης (Υπεύθυνος Σπουδών Music Art).

Παί-ζουμε, διασκεδά-ζουμε, στηρί-ζουμε την πόλη μας!

Σας Περιμένουμε!

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

Από το Σάββατο 22 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, θα διαρκέσει η ξακουστή εμποροπανήγυρη της Κοινότητας Δρεπάνου σύμφωνα με τον Πρόεδρο του χωριού Φώτη Παπαδημητρίου, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν το μεγάλο παζάρι που άρχισε ήδη να στήνεται γύρω από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Τριάδας.

Γραφείο Τύπου

Διαδικασία εισαγωγής στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

μουσικο σχολειο σιατιστας

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει τα παιδιά που προσήλθαν στη διαδικασία εισαγωγής για την Α Γυμνασίου του σχολικού έτους 2024-2025.

Ευχαριστεί τους γονείς και τα παιδιά που επέλεξαν το σχολείο μας. Νιώθει ήδη αυτά τα παιδιά ως μέλη της οικογένειάς του μαζί με τα οποία θα πραγματοποιήσουμε το ταξίδι της γνώσης, της μουσικής και της ανθρωπιάς.

Παράλληλα ενημερώνουμε όλα τα παιδιά που θέλουν να εγγραφούν στις υπόλοιπες τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας ότι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας (2465023461, mail@gym-mous-siatist.koz.sch.gr ή mousikoscholeiosiatistas@gmail.com) για να τους ενημερώσουμε για τη διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο.

Ευχόμαστε σε όλους υγεία, καλή πρόοδο και καλό καλοκαίρι.

#####################################

Τραγικό τέλος είχε το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2024 μια 87χρονη γυναίκα από ηλεκτροπληξία, έξω από το Μαυροχώρι Καστοριάς.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η ηλικιωμένη έχασε την ζωή της, όταν ήρθε σε επαφή με το καλώδιο που τροφοδοτούσε με ρεύμα ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα που χρησιμοποιούσε για να κόψει τα χόρτα στην αυλή του σπιτιού της. Την 87χρονη βρήκε ο σύζυγός της, ο οποίος, σε κατάσταση σοκ, κάλεσε την κόρη τους, η οποία ενημέρωσε άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς για το περιστατικό.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να παραλάβει την σορό της γυναίκας.

Φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου της αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή, ενώ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς ερευνά τα αίτια του τραγικού συμβάντος.

www.ertnews.gr

ΔΕΥΑΒ: Προσοχή στη σπατάλη νερού

Σωστή χρήση νερού

 Η παρατεταμένη ανομβρία στην Ελλάδα και ειδικότερα στον τόπο μας  το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει επηρεάσει δραματικά τα υδάτινα αποθέματα της εδαφικής περιοχής του Δήμου Βοΐου.

Το φαινόμενο γίνεται περισσότερο έντονο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ελαχιστοποιείται το ύψος του υετού, ενώ παράλληλα αυξάνεται κατακόρυφα η κατανάλωση του ύδατος.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Βοΐου με γνώμονα την απρόσκοπτη διάθεση καθαρού και ανώτερου ποιοτικά νερού στους καταναλωτές, σε συνάρτηση πάντα με την ορθολογική διαχείριση και την προστασία των υδάτινων πόρων του Δήμου μας, καλεί τους κατοίκους του Δήμου να επιδείξουν την απαραίτητη προσοχή στην κατανάλωση του ύδατος, ώστε να επιτευχθεί η προσδοκώμενη εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και να αποφευχθούν μελλοντικές αρρυθμίες ή ακόμη και διακοπές στην ύδρευση των οικισμών του Δήμου μας.

Το κάλεσμα για φειδωλή χρήση του νερού από τους καταναλωτές, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει και την αποστέρηση αυτού. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η εξοικονόμηση του νερού. Το μόνο που απαιτείται είναι η αλλαγή κάποιων μικρών καθημερινών συνηθειών των καταναλωτών.  Ενδεικτικά αναφέρονται:

  1. Το κλείσιμο της βρύσης κατά τη διάρκεια του πλυσίματος των δοντιών, των χεριών, του ξυρίσματος κτλ.
  2. Η αντικατάσταση του πλυσίματος με νερό αυλών και βεραντών, με το καλό σκούπισμά τους.
  3. Η αντικατάσταση του πλυσίματος κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης των φρούτων και των λαχανικών, με το πλύσιμό τους σε μία λεκάνη με νερό.
  4. Η μείωση της χρονικής διάρκειας του μπάνιου και η συνετή χρήση του νερού κατά τη διάρκειά του.
  5. Η χρήση του πλυντηρίου ρούχων και πιάτων μόνο όταν αυτά είναι πλήρως γεμάτα.
  6. Το πότισμα του κήπου μόνο όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο και με συνετή χρήση του νερού.
  7. Η μείωση της χωρητικότητας του όγκου του νερού στο καζανάκι με την τοποθέτηση εντός αυτού ενός άδειου κλειστού μπουκαλιού.

Το προσωπικό και η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Βοΐου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την διασφάλιση της επάρκειας και της απρόσκοπτης διάθεση του νερού στους πολίτες του Δήμου Βοΐου.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι με τη συμβολή κάθε Βοϊάτισσας και κάθε Βοϊάτη, καθίσταται απόλυτα επιτεύξιμος ο στόχος της ορθολογικής διαχείρισης και προστασίας των υδάτινων πόρων του Δήμου, έτσι ώστε να μην χρειαστεί κανείς συμπολίτης μας να στερηθεί αυτό το υπέρτατο αγαθό σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε.

Η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α Βοΐου

Ξεκινούν την Τετάρτη 19/6 οι πολιτιστικές εκδηλώσεις “Πέλεκον 2024, μέρες γιορτών Βοϊου”, 19 – 24 Ιουνίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα των  εκδηλώσεων: