Οι αλλαγές που πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας εν όψει φθινοπώρου και χειμώνα

608

Οι αλλαγές των εποχών συνεπάγονται με αλλαγή στις καιρικές συνθήκες. Η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο και έπειτα το χειμώνα φέρνει πτώση στη θερμοκρασία. Μπαίνοντας στο φθινόπωρο ήδη αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε αυτές τις μεταβολές στον καιρό και προκειμένου να προσαρμοστούμε πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο σπίτι μας ώστε να περιορίσουμε το κρύο και να προστατευτούμε από αυτό.

Ρούχα

Δε θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με κάτι διαφορετικό από την αλλαγή των ρούχων. Ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο που έχετε στο σπίτι σας σίγουρα 2 φορές το χρόνο θα πρέπει να αλλάζετε θέση τα χειμωνιάτικα με τα καλοκαιρινά ρούχα. Η ιδανική εποχή για να κατεβάσετε τα φθινοπωρινά και τα χειμωνιάτικά σας ρούχα είναι – αναλόγως και με τον καιρό – από τα μέσα του Σεπτέμβρη μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη. Οργανώστε τα ρούχα σας ανά είδος και δωρίστε όλα αυτά που δε σας κάνουν ή δε φοράτε πια. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε χώρο στη ντουλάπα σας για νέα ρούχα που έχετε ανάγκη και θα έχετε χρόνο να βρείτε στην αγορά όλα όσα χρειάζεστε.

Μαζί με τα ρούχα δε πρέπει να ξεχνάμε φυσικά και τα παπούτσια. Από τα ανοιχτά πέδιλα και σανδάλια περνάμε σε κλειστά παπούτσια όπως τα sneakers, τα μποτάκια και τα αρβυλάκια. Κρατήστε στην παπουτσοθήκη σας μόνο τα ζευγάρια που θα βάλετε το επόμενο εξάμηνο και τα υπόλοιπα αποθηκεύστε τα στα κουτιά τους ή άλλο ασφαλές μέρος.

Λευκά είδη

Επόμενο βήμα είναι να κατεβάσετε όλα τα χειμωνιάτικα κλινοσκεπάσματα. Θα χρειαστείτε ζεστά και απαλά παπλώματα, κουβέρτες για τα κρεβάτια αλλά και για τον καναπέ σας ώστε να μπορείτε να ξαπλώνετε και να χαλαρώνετε με τους αγαπημένους σας. Αν τα βράδια κρυώνετε πολύ και δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε μπορείτε να αλλάξετε τα βαμβακερά σας σεντόνια με φλις που προσθέτουν απαλότητα αλλά και ζέστη. Και φυσικά το αγαπημένο όλων τα τελευταία χρόνια είναι το ηλεκτρικό υπόστρωμα ή η ηλεκτρική κουβέρτα. Είναι ο ιδανικός τρόπος να ζεσταίνετε το κρεβάτι σας πριν ξαπλώσετε σε αυτό και να κρατάτε μία σταθερή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Χαλιά

Για το τέλος αφήσαμε ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης αλλά και της θέρμανσης ενός σπιτιού που δεν είναι άλλο από τα χαλιά. Βάση της ελληνικής παράδοσης τα χαλιά στρώνονται στις 26 Οκτωβρίου ανήμερα του Αγίου Δημητρίου παρ’ όλα αυτά εσείς μπορείτε μέχρι τότε να κάνετε ένα έλεγχο ότι είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση ώστε να έχετε τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστείτε πριν χρειαστεί να τα στρώσετε.