Όλα όσα θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε ένα νέο άθλημα

821

Όλα όσα θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε ένα νέο άθλημα

Αν έχετε παρακολουθήσει κι εσείς φέτος τους Ολυμπιακούς Αγώνες σίγουρα θα έχετε θαυμάσει όλους αυτούς τους αθλητές που ασχολούνται με κάτι τόσο εντατικά και έχουν καταφέρει να το φτάσουν σε κορυφαίο επίπεδο παγκοσμίως. Η διαδικασία των Αγώνων ίσως σας έχει βάλει κι εσάς σε σκέψεις να ξεκινήσετε με τη νέα σεζόν κάποιο άθλημα. Και η αλήθεια είναι πως είναι μία μοναδική ευκαιρία να πάρετε αυτή την απόφαση. 

Βάση της προηγούμενης εμπειρίας σας στον αθλητισμό μπορείτε να αναζητήσετε ένα άθλημα που να ταιριάζει στις ικανότητές και το σωματότυπο σας. Αν δεν έχετε προηγούμενη τριβή μα κάποιο άθλημα μπορείτε να σκεφτείτε από την αρχή και να εξετάσετε τα πράγματα που θα σας κέρδισαν σε αυτό. 

Αρχικά θα πρέπει να δείτε αν σας ενδιαφέρει ένα ομαδικό ή ένα ατομικό άθλημα και με αυτό τον τρόπο να αποκλείσετε τις επιλογές που δε σας κάνουν. Στη συνέχεια λάβετε υπόψιν ότι κάποια αθλήματα γίνονται σε εξωτερικό και κάποια άλλα σε εσωτερικό χώρο, αν το ένα από τα δύο δε σας κάνει, επίσης μπορείτε να βγάλετε από το μυαλό σας αυτό το άθλημα. Κάποιες δραστηριότητες, είναι πιο ιδιαίτερες από τις άλλες και χρειάζονται ειδικές εγκαταστάσεις οι οποίες ενδεχομένως να απέχουν αρκετά από τον τόπο κατοικίας σας. Αν δεν επιθυμείτε να διανύετε μεγάλες αποστάσεις μπορείτε να περιορίσετε ακόμα περισσότερο την αναζήτησή σας σε αθλήματα που να μπορούν να γίνουν στην πόλη σας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή σας. Τέλος, αν δεν είστε σίγουροι για αυτό που θα επιλέξετε και δε θέλετε να δεσμευτείτε σε συνδρομές για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορείτε να κάνετε μία συμφωνία με το σύλλογο που θα πάτε και να πληρώσετε μία δοκιμαστική περίοδο. Επιπλέον, κάποια αθλήματα απαιτούν ειδικό και πολύ ακριβό εξοπλισμό. Όσο είστε σε δοκιμαστικό και αρχικό στάδιο μπορείτε να εξετάσετε την επιλογή ενοικίασης ή δανεισμού του εξοπλισμού μέχρι να καταλήξετε στο αν σας αρέσει το άθλημα αλλά να βρείτε και τον εξοπλισμό στον οποίο θα επενδύσετε.

Πέρα όμως από τον ειδικό εξοπλισμό, υπάρχουν και κάποια πράγματα που θα χρειαστεί να έχετε για κάθε είδους γυμναστική και προπόνηση. Η άνετη και αθλητική ενδυμασία είναι απαραίτητη για να μπορείτε να γυμνάζεστε σωστά. Θα χρειαστείτε λίγα αλλά βασικά πράγματα όπως φόρμες ή κολάν γυναικεία, βερμούδες και φόρμες ανδρικές και άνετα βαμβακερά t-shirts. Τα παπούτσια που θα αγοράσετε μπορεί να είναι τα κλασικά αθλητικά παπούτσια τύπου running που μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων ή ανάλογα με το άθλημα που θα καταλήξετε να πάρετε κάτι πιο συγκεκριμένο όπως τα ποδοσφαιρικά ή τα μπασκετικά παπούτσια.