“Υπογράφηκε η πρόσκληση για την ενίσχυση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων ..”Στάθης Κωνσταντινίδης“Υπογράφηκε η πρόσκληση για την ενίσχυση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων”

314

Μετά από πολλές και συντονισμένες προσπάθειες, διορθώνεται η αδικία σε βάρος επιχειρήσεων που δεν είχαν λάβει κρατική στήριξη για τη βλάβη που υπέστησαν από τους περιορισμούς στις εξαγωγές προϊόντων γούνας, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ήδη υπογράφηκε η σχετική απόφαση και τις επόμενες ημέρες οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, τα ΕΒΕ Κοζάνης και Φλώρινας και τους συλλόγους των γουνοποιητικών επιχειρήσεων για την εξαιρετική συνεργασία, αφού συνδιαμόρφωσαν το πλαίσιο της πρόσκλησης σύμφωνα με τα στοιχεία που έλαβαν από τους ίδιους τους πληγέντες επαγγελματίες.

Το βέβαιο είναι ότι έχουμε δρόμο ακόμα, αφού τα προβλήματα από τις επιπτώσεις του πολέμου στον κλάδο συνεχίζονται και η πολιτεία έχει την ευθύνη να πράξει καθετί δυνατό για τη στήριξή του.

Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Στάθης  Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

To παράπονο προς το Δήμαρχο Βοΐου Χ. Ζευκλή από συμπατριώτες μας που ζουν στη Νέα Υόρκη και πέριξ αυτής και δεν είχαν την ευκαιρία να τον συναντήσουν

Όπως είχε αποκαλύψει το kozan.gr και επιβεβαίωσε, χθες, με δελτίο τύπου ο Δήμος Βοΐου, ο  Δήμαρχος Χ. Ζευκλής βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης με την Σιατιστινής καταγωγής κα. Μαριάνθη Γκιουλέ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η  βούλησή της να δωρίσει στο Δήμο Βοΐου το ποσό των δύο εκατομμυρίων δολαρίων (2.000.000 $) για την κατασκευή και τη λειτουργία κέντρου νεότητας στη Σιάτιστα. Το ταξίδι “αστραπή” στη Νέα Υόρκη ήταν αποκλειστικά και μόνο γι’ αυτό το σκοπό κι η εκ των υστέρων γνωστοποίηση της επισκέψεως του Δημάρχου Βοΐου, όπως φαίνεται,  στεναχώρησε συμπατριώτες/σσες μας από το Βόιο, που ζουν εκεί και δεν είχαν την ευκαιρία να τον συναντήσουν, με μία από αυτές να αποστέλλει και το ακόλουθο μήνυμα στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: “Συγχαρητήρια στην κυρία Γκιουλε. Είθε ο Θεός, να την προστατεύει,να έχει καλή υγειά, να χαίρεται την οικογένεια της και εμείς να την έχουμε σαν πρότυπο.”ΑΞΙΑ”. Κύριε Δήμαρχε Βόιου Χρήστο Ζευκλη,μπορεί να ζούμε εκτός Πατρίδος, όμως ο νους και η καρδιά μας είναι στην Πατρίδα.“Όπου ζεις εκεί Πατρίς,αλλά όπου γεννηθείς, εκεί πονείς”. Λυπήθηκα που έμαθα, κατόπιν εορτής, την παρουσία σας στη Νέα Υορκη. Χιλιάδες Βοιώτες ζουν τριγύρω από την Νέα Υόρκη, ιδιαίτερα εμείς που ζούμε στη Φιλαδέλφεια και περίχωρα, είμαστε λιγότερο από εκατό μίλια απόσταση. Δεν μας δώσατε την ευκαιρία,να σας καλέσουμε,να σας καλωσορίσουμε και να χαρούμε την παρουσία σας. Έχω μιλήσει σε Βοιωτες της περιοχής και ομόφωνα εκφράσαμε τη λύπη. Στη Φιλαδέλφεια, η νέα Δήμαρχος είναι θαυμάσια και θα θέλαμε πολύ μέσω Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων,να γινόταν συνάντηση με τη Δήμαρχο Σιερελ Παρκερ, να πάρετε το κλειδί της πόλης που φέρει όνομα Ελληνικό. Φιλαδέλφεια. Φίλος και Αδελφός. Ελπίζω να γίνει στο μέλλον. Και πάλι συγχαίρουμε την κυρία Γκιουλε. Παράδειγμα προς μίμηση.Χρήστος Ζευκλης, άξιος Δήμαρχος Βοΐου. Τα δέοντα στο Αγαπημένο μας Βοιο. Ευχαριστώ .09/24/2024″

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου  θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ με αποστολή e-mail και τηλεφωνικά,  την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 10:00μμ, για λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα ημερήσιας διάταξης:

1 Έγκριση υλοποίησης του έργου «Λειτουργία Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου 2024-2025» με κωδικό ΟΠΣ 6016506 στο πρόγραμμα Ελλάδος Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και ένταξης 2021 -2027.

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν.4555/2018, ο λόγος είναι ότι το υπουργείο προκειμένου να χρηματοδοτήσει το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου μας ζήτησε να προσκομίσουμε το Τεχνικό Δελτίο Υποέργου και την εγκριτική αυτού απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι το αργότερο την Πέμπτη 26-09-2024 και ώρα 14:00.

Ο Πρόεδρος

του Δημοτικού Συμβουλίου

Αλέξανδρος Ζιμπιλίδης

Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στην Εράτυρα Βοΐου, με πρόσκληση όλων των βουλευτών κι άλλων φορέων της Π.Ε. Κοζάνης, σε σχέση με τις νομικές αλλαγές στον επιμερισμό των ανταποδοτικών τελών από τα Αιολικά

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ :

1.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

.Ε.Κωνσταντινίδη (ΝΔ), Μ. Παπαδόπουλο (ΝΔ), Κ. Βέττα (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ),Π.Κουκουλόπουλο (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ)

2.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Γ.Αμανατίδη,

 Αντιπεριφερειάρχες, Επικεφαλείς παρατάξεων ΠΔΜ, περιφερειακούς συμβούλους

  1. ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΙΟΥ, Χ. Ζευκλή,

Αντιδημάρχους, επικεφαλής αντιπολίτευσης, δημοτικους συμβούλους

4.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΑΣΩΝ Δ Τσιμπλινα, ΔΑΣΑΡΧΗ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ Θ.Παλαμά

5.ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΑΤΥΡΑΣ

Παρακαλείσθε να προσέλθετε, την προσεχή Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εράτυρας, για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για την υπουργική απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/86389/2479 ΦΕΚ 22/8/24 που αλλάζει εντελώς τον επιμερισμό των ανταποδοτικών τελών από τα Αιολικά, εις βάρος των μόνιμων κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας.

Εν περιλήψει τι λέει η υπουργική απόφαση:

-Tα ποσά που  πιστώνονταν οι οικιακοί καταναλωτές στο ηλεκτρικό ρεύμα αναλογικά (ότι ξόδευαν, έπαιρναν) τώρα μοιράζονται εξ ίσου σε όλους! Είτε  είσαι μια μέρα το χρόνο στο χωριό , είτε ζεις εδώ, μοιράζονται το ίδιο ποσό!

-Τα ποσά που προορίζονταν για τεχνικά έργα και πήγαιναν κατά 80% στους «πληττόμενους» οικισμούς τώρα μοιράζεται απο τον Δήμο, όπου θέλει!

Επειδή θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι άδικη εις βάρος των μόνιμων κατοίκων που έχουν στο «κεφάλι» τους τις ανεμογεννήτριες  αλλά τα οφέλη τα παίρνουν άλλοι θα αγωνιστούμε για την αλλαγή της απόφασης (το νόμιμο και το ηθικό!)

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Για την Κοινότητα Εράτυρας

Ο πρόεδρος

Γιώργος Κ Βάρκας

Σιάτιστα: Το Ἐτήσιο Μνημόσυνο για τον Παναγιώτη Δήμου

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Δήμου

Ἀνακοινώνεται στοὺς εὐσεβεῖς ἐνορίτες ὅτι τὸ Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίων Δώδεκα Ἀποστόλων Σιατίστης, θὰ τελεσθεῖ τὸ ἐτήσιον ἱερὸν μνημόσυνον τοῦ ἀειμνήστου Παναγιώτου Δήμου, ἐπὶ σειρὰ ἐτῶν νεωκόρου τῆς ἐνορίας μας.

Ἐκ τοῦ Ἱερού Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ

Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας “Ο Άγιος Παντελεήμων” διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 στο Τραμπάντζειο γυμνάσιο Σιάτιστας, από τις 9:00 π.μ. εώς τη 13:00 μ.μ..

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών.

Το αρτοποιείο Ώττας θα προσφέρει στους εθελοντές αιμοδότες πρωινές λιχουδιές και η εταιρεία ΒΙΚΟΣ νερά και αναψυκτικά.

Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή αιμοδότη για προσφορά αίματος είναι:

Να αισθάνεστε καλά

Να είστε ξεκούραστοι

Να έχετε κοιμηθεί καλά την προηγούμενη ημέρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι

– τρώμε κανονικό πρωινό.

– Δεν πίνουμε αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα

– Δεν έχουμε πάρει ασπιρίνες-παυσίπονα την τελευταία εβδομάδα

– Δηλώνουμε στη Γιατρό αιμοδοσίας ποια φάρμακα παίρνουμε.

Μαζί μπορούμε

Δίνουμε Αίμα

Δίνουμε ζωή!!!

Βιβλιοπωλείο Σύνθεση

Τσάντες νηπιαγωγείου στις καλύτερες τιμές!!

Βρες σχολικές τσάντες για κάθε ηλικία, για αγόρια και για κορίτσια, σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και χρώματα!!

ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 07.30 π.μ. -15.00 μ.μ.

ΤΡΙΤΗ 07.30 π.μ. -15.00 μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 07.30 π.μ. -19.00 μ.μ. ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 07.30 π.μ. -15.00 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.30 π.μ. -15.00 μ.μ.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

.