Το κακάο είναι μια μοναδική τροφή με τρομερή γεύση … άλλα και πολλά οφέλη! Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα οφέλη από το κακάο καθώς και πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Τι είναι η σκόνη κακάο;
Το κακάο είναι μια υπερτροφή που όλοι πρέπει να εκτιμήσουμε. Σε μορφή σκόνης, το κακάο υπάρχει σε πολλά προϊόντα διατροφής για την υγεία, από σκόνες πρωτεΐνης μέχρι και σε μπάρες ή σνακ.
Αν είστε εδώ για γυμναστηριακούς λόγους ή λόγους απώλειας βάρους, είστε στο σωστό σημείο. Το κακάο είναι μια άριστη πηγή ενέργειας και ένα τρομερό βοήθημα για να αντιμετωπίσετε την κόπωση ενώ παράλληλα σας βοηθάει στην απώλεια λίπους.
Πλεονεκτήματα από το κακάο
Όταν το χρησιμοποιείτε σε ζεστή σοκολάτα, το κακάο ίσως μπορεί να το παρεξηγήσετε. Όχι όμως λόγω του κακάο αυτού καθεαυτού, αλλά λόγω της ζάχαρης και των ανθυγιεινών συστατικών που υπάρχουν στα περισσότερα έτοιμα ροφήματα.
Τα πλεονεκτήματα υγείας του κακάο αφορούν κυρίως την ανεπεξέργαστη μορφή του.
Φοβερό αντιοξειδωτικό
Όταν μιλάμε για υπερτροφές, οι περισσότεροι θα μιλήσουν για τα μπλούμπερι, ενώ το κακάο στην ουσία έχει 40 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα μπλούμπερι. Τα αντιοξειδωτικά απαγορεύουν και μερικές φορές αποτρέπουν την οξείδωση μορίων στο σώμα σας. Αφαιρούν τα δυνητικά επικίνδυνα οξειδωτικά μέσα για την υγεία. Με αυτόν τον τρόπο σας παρέχουν μια πληθώρα πλεονεκτημάτων, όπως το υγιές δέρμα, καθαρίζοντας όλα τα απόβλητα των κυττάρων σας προτού προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της κυτταρικής ζωής και στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης.
Άριστη πηγή μαγνησίου
Το ωμό κακάο είναι μια τέλεια πηγή μαγνησίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας καθώς και τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Υποστηρίζει το μυϊκό σας σύστημα, τα γερά κόκκαλα, τα δόντια σας και μια υγιή πίεση αίματος.
Το μαγνήσιο βοηθά ώστε να μετατραπεί η γλυκόζη σε ενέργεια στον εγκέφαλό σας ώστε να συγκεντρωθείτε. Επομένως, βοηθά στο διάβασμα, στην προπόνηση, στην δουλειά και επομένως ίσως πρέπει να σκεφτείτε να καταναλώσετε κάτι που να περιέχει σκόνη κακάο.
Γεμάτο σίδηρο
Το σίδηρο είναι αυτό που λείπει ειδικά στους χορτοφάγους. Επομένως, το κακάο είναι η λύση. Το κακάο, στην πραγματικότητα, είναι η φυτική πηγή με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σιδήρου, αποδίδοντας 7.3 mg ανά 100 γρ. Επομένως, αν νομίζετε οτι “χάνετε” το σίδηρο επειδή δεν τρώτε κρεάς, απλά σκεφτείτε ότι το μοσχάρι και το κατσίκι έχει μόνο 2.5 mg σίδηρο ανά 100 γρ. ενώ το σπανάκι μόλις 3.6 mg. Επειδή ο σίδηρος στο κακάο είναι μη αιμικός, θα επωφεληθείτε περισσότερο καταναλώνοντας το μαζί με κάποια βιταμίνη C.
Μεγάλη περιεκτικότητα ασβεστίου
Η σκόνη κακάο είναι μια άριστη πηγή ασβεστίου, η οποία είναι καλή για τα δόντια και τα οστά σας μεταξύ άλλων. Στην πραγματικότητα, έχει περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό γάλα, με μια επιβλητική περιεκτικότητα των 160mg ανά 100g ενώ το γάλα έχει 125mg ανά 100ml.
Ιδανικό για να σας φτιάχνει την διάθεση
Το κακάο είναι επίσης μια αποδεδειγμένη πηγή σεροτονίνης, τυροσίνης, τρυπτοφάνης και φαινυλαιθυλαμίνης, οι οποίοι είναι νευροδιαβιβαστές που συνδέονται με την αίσθηση μιας καλής και χαρούμενης διάθεσης. Οι περιπτώσεις έλλειψης διάθεσης συνδέονται συχνά με μια ανεπάρκεια αυτών των χημικών ουσιών.
Το κακάο δεν βοηθά μόνο στο να σας φτιάξει τη διάθεση, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει την όρεξή σας και να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος.
ΠΗΓΗ:myprotein.gr